Cinque Terre Falvai

Cinque Terre Falvai

Cinque Terre, az Öt Falu, Olaszország egyik legfestőibb, és legismertebb része. Mivel Toszkána és a riviéra határán van, Pisaból, Firenzéből, vagy Genovából is könnyen elérhetjük. Sokan egy nap alatt letudják a vidéket, de ha igazából élvezni akarjuk különleges szépségét, hangulatát, töltsünk el itt pár napot. Röviden bemutatjuk egyes településeket, és, hogy mivel bűvölik el látogatóikat.

A megfelelő szállás, az utazás megszervezésében örömmel működünk közre. Ajánlatkérés:

Riomaggiore

Riomaggiore a legdélibb település. A pasztellszínű házak egy keskeny völgyben húzódnak le a tengerpartig, ahonnan széles ívben tárul föl előttünk a tenger. A környező dombokat olajfák és szőlőültetvények borítják, egészen falusias hangulatot kölcsönöznek ennek a halásztelepülésnek. Itt indul a via dell Amore, a Szerelmesek útja, egy híres túraösvény.Riomaggiore remek kiindulási pont, hogy fölfedezzük magunknak az egész Cinque Terre vidéket. Jó közlekedési kapcsolatokkal bír szárazföldön és a tengeren is. Számos bár, étterem, és szálláshely várja a látogatókat.

Monterosso

Monterosso  Cinque Terre másik végén, a legészakibb ponton fekszik. Ez a legnagyobb település, és még kocsival is megközelíthető. A sok szórakozásii lehetősége miatt az egyik legnépszerűbb Cinque Terre területén. Monterosso két részből áll, amit gyalogos alagút köt össze. Itt találjuk az egyetlen homokos strandot is az egész vidéken. Ezért aztán nyáron sokan is jönnek ide. Számos szálláslehetőség miatt adja magát, hogy akár Monterosso felől fedezzük föl Cinque Terre vidékét.

Vernazza

Monterosso után következik a Vernazza. A színes házai festői összevisszaságban sorakoznak a tengerpart mellett a terecskékkel körbevéve. Mivel tilos a járműforgalom, Vernazza őrizte meg legjobba a régi korok lassabb, nyugalmasabb hangulatát .A mintegy ezeréves település még egy kis erőddel is büszkélkedhet. Az idegenforgalom mellett ma olivaolajból, és bortermelésből élnek a lakosok. Ha romantikus, kényelmesen eltelő napokra vágyunk, akkor Vernazza a legmegfelelőbb hely. Ahogy az ősi utcákon sétálgatunk, bármikor találhatunk egy kedves, festői helyet egy finom ebédhez. Ha kedvünk tartja, akkor a parti ösvényeket is bejárhatjuk.

Corniglia

Ellentétben Cinque Terre többi településével, amelyek a tengerparton vannak, Corniglia 100 magasan található a tenger fölött. Három oldalról szőlők, teraszok veszik körül, míg a negyedik oldalon meredeken lejt a tengerhez. Ha itt járunk, gyaloglásra mindenképpen számítanunk kell, még a vasútállomáshoz is majd 400 lépcső vezet. Corniglia két dologgal biztosan lenyűgöz bennünket A káprázatos kilátással, és a mindent körbeölelő nyugalommal. Remek választás, ha békés helyre vágyunk. Kevés a szálláshely, esténként hamar elül a turisták zaja.

Manarola

Manarola kis település Cinque Terre vidékén, alig több mint 300 lakossal. 70 magas sziklán ülnek a pasztellszínű házak, ahogy egy kis kikötőt vesznek körbe. Manarola kifejezetten idilli képet nyújt. Itt kis, bájos terek, apró vendéglők várják a turistákat. Sőt, akinek kedve tartja, még a sziklákról ugrálhat a tengerbe egy frissítő fürdéshez. Manarola talán a legszebb az öt település között, amit szép fekvése tett ismertté. Sokan többször is visszajönnek, hogy élvezzék a sétát a csöndes, meredek utcákon, a jó ételeket, és persze a fürdést.

Ha Olaszországba, vagy más szép helyre akar utazni, lépjen velünk kapcsolatba valamelyik ikonra kattintva, telefonon, e-mailben, vagy töltse ki ajánlatkérő úrlapunkat.

No Comments

Post A Comment