ÚTI CÉL: A FRANCIA ALPOK

ÚTI CÉL: A FRANCIA ALPOK

Franciaország – nem csak pezsgő, sajt és múzeumok

 

Franciaország mindenki számára kínál valamit. Van, aki a gyönyörű strandokért látogat ide, míg másokat a csodálatos vidék, a gazdag kultúra vagy éppen az építészeti remekművek nyűgöznek le. Ez az ország sokkal több mint pezsgő, sajt és múzeumok!

Hódítsa meg a hegycsúcsokat!

ÚTI CÉL:  FRANCIA ALPOK (Rhône-Alpes)

A természet, a szabadtéri sportok és a vadregényes tájak szerelmeseinek is tartogat meglepetéseket Franciaország. Félelmetes hegyek, kristálytiszta tavak, csobogó vízesések és érintetlen erdők: a francia Alpokban Európa legcsodálatosabb természeti tájaiban gyönyörködhet, miközben élvezi a hihetetlenül friss levegőt.

Síelés, snowboard, hegymászás és kerékpározás

A legtöbben télen, a pazar sípályák miatt keresik fel ezt a vidéket, ugyanakkor minden évszakban találhat olyan programot, mely aktív kikapcsolódást kínál. Ha pedig elfáradt a hegymászásban, vagy a kerékpározásban, jöhet egy pihentető séta a lebilincselő szépségű Écrins Nemzeti Parkban, vagy – amennyiben az időjárás engedi –, akár megmártózhat Európa egyik legtisztább vizű tavában (Annecy-tó).

Grenoble, az Alpok egyik legszebb városa

A francia Alpok lábánál fekvő várost hófödte csúcsok és ódon erdők veszik körül, a 476 méter magas Bastille erődhöz feljutva, tiszta időben pedig még a Mont Blancra is rálátni. Az óváros szépsége, a nívós múzeumok és a patinás középkori építmények mind-mind Grenoble gazdag történelmi örökségére utalnak.

Elképesztő magasságokban: Mont Blanc

Ha a 4807 méteres hegyóriás tetejére nem sikerül feljutn (bár nem lehetetlen küldetés), akkor se csüggedjen: a Mont Blanc mindenképpen kiváló lehetőséget nyújt egy kis túrázásra, vagy a természetben való gyönyörködésre. A bátrabbak az Aiguille du Midi csúcson található üvegkilátóban (“Pas dans le vide”, angolul: „Step into the Void”) nézhetnek farkasszemet az 1035 méteres, tátongó mélységgel.

Franciaország – Programajánló a francia Alpokba utazóknak:

  • Gyönyörködjön a lélegzetelállító panorámában, és a mesebeli tájban
  • Túrázás a Romanche-folyó völgyében
  • Kempingezés hegycsúcsokkal és folyókkal körülölelve
  • Csobbanás és vízisí a Serre-Ponçon tavon

Nem szereti a hetekig, vagy akár hónapokig elhúzódó információgyűjtést és tervezgetést?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, átbeszéljük, hogy mi az elképzelése, mik az álmai és megtervezzük  a tökéletes vakációt!

Szabadság, biztonság és személyre szabott programok – Bízza magát a Tizi Travelre!

Ha Franciaországba, vagy más szép helyre akar utazni, lépjen velünk kapcsolatba valamelyik ikonra kattintva, telefonon, e-mailben, vagy töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat. Hírlevelünkre iratkozzon föl honlapunkon, ITT.

No Comments

Post A Comment