„PÁRIZS MINDIG JÓ ÖTLET!”

„PÁRIZS MINDIG JÓ ÖTLET!”

Franciaország – nem csak pezsgő, sajt és múzeumok

 

Franciaország mindenki számára kínál valamit. Van, aki a gyönyörű strandokért látogat ide, míg másokat a csodálatos vidék, a gazdag kultúra vagy éppen az építészeti remekművek nyűgöznek le. Ez az ország sokkal több mint pezsgő, sajt és múzeumok!

„PÁRIZS MINDIG JÓ ÖTLET!”

„Párizs mindig jó ötlet!” – hallhattuk Audrey Hepburntől a Sabrina című filmben. És valóban, akárhányszor jártál már a francia fővárosban, mindig képes valami újat mutatni.

Ikonikus épületek és látnivalók

A város szimbóluma, az Eiffel-torony valószínűleg a világ leghíresebb ember alkotta építménye. A torony megépítésének évében, 1889-ben nyitotta meg kapuit a Moulin Rouge, Párizs híres/hírhedt lokálja, mely közel másfél évszázada elképesztő varieté- és kabaré műsorokkal szórakoztatja a nagyközönséget. A Louvre olyan világhírű műalkotásoknak ad otthont, mint Leonardo da Vinci Mona Lisája vagy a méloszi Aphrodité.

Bájos bisztrók és fényűző Michelin-csillagos éttermek

Akárcsak Olaszországban, itt is megtalálhatod azt az éttermet, ahol az ízlésednek megfelelően hódolhatsz a kulináris élvezeteknek. Vegyél részt egy gasztronómiai túrán, és kóstold meg a legfinomabb sajtokat, csokoládékat, borokat és pezsgőket. Vagy egyszerűen csak szippantsd magadba a közeli pékségből kiáramló isteni illatokat, és térj be egy igazi francia bagettre vagy croissantra (meg fogsz lepődni, mennyire más, mint az itthon kapható pékáruk).

Kincsvadászat a bazárokban és a bolhapiacokon

Párizs, a divat fővárosa és az olyan kincseké, amelyekre sehol máshol nem lelhetsz. Csodálatos ruhaköltemények várnak a legmagasabb színvonalat képviselő butikokban. Ha a vezető divatmárkák luxusüzletei hidegen hagynak, akkor is érdemes Párizsban elindulnod egy bevásárló körútra. Egy antik régiség, egy egyedi ruha vagy egy régen keresett könyvritkaság… A bazárokban és a bolhapiacokon egész biztosan találsz magadnak valamilyen kedvedre való, klassz csecsebecsét.

Franciaország – Programajánló Párizsba utazóknak:

  • Piknik a parkban (legjobb helyek: Tülériák kertje, Parc de la Vilette, Luxembourg-kert)
  • Séta vagy hajókázás a Szajna partján
  • Kényeztesd magad a világ legjobb süteményeivel (szinte minden utcában találsz egy cukrászdát, de mi ismerjük a legjobbakat!)
  • Notre Dame és Diadalív – tipikus úti célok, de legalább az egyikhez látogass el
  • Ha rajongsz a képzőművészetekért: Musée d’Orsay (itt többek között eredeti Van Gogh, Monet és Renoir festményeket is megcsodálhatsz)

Még színesebb, egyedibb programokra vágysz? Oszd meg velünk álmaidat és mi valóra váltjuk őket! Különleges élményeket biztosítunk, melyeket csak a Tizi Travellel élhetsz át!

Ha Franciaországba, vagy más szép helyre akar utazni, lépjen velünk kapcsolatba valamelyik ikonra kattintva, telefonon, e-mailben, vagy töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat. Hírlevelünkre iratkozzon föl honlapunkon, ITT.

No Comments

Post A Comment