NYUGALOM ÉS VIDÉKI BÁJ: PROVENCE

NYUGALOM ÉS VIDÉKI BÁJ: PROVENCE

Franciaország – nem csak pezsgő, sajt és múzeumok

 

Franciaország mindenki számára kínál valamit. Van, aki a gyönyörű strandokért látogat ide, míg másokat a csodálatos vidék, a gazdag kultúra vagy éppen az építészeti remekművek nyűgöznek le. Ez az ország sokkal több mint pezsgő, sajt és múzeumok!

NYUGALOM ÉS VIDÉKI BÁJ: PROVENCE, Franciaország

Festői falvak, tekintélyt parancsoló hegyvonulatok, levendula illat és örök napsütés. Provence Dél-Franciaország ékszerdoboza, a hely, ahol minden lelassul picit körülötted. Nincs más dolgod, mint maximálisan kiélvezni az élet apró örömeit és szépségeit!

Tájak, melyekhez hasonlót talán csak álmodban láttál

Szinte nem is evilági a látvány: ha a vibráló lila levendulamezőket teljes pompájukban kívánod megcsodálni, az utazásra a legjobb időszak a június és a július. Függetlenül attól, hogy merre visz az útja, nagy valószínűséggel hatalmas napraforgótáblákon halad majd át.

A pompázatos provence-i borvidék

A régióban közel 3000 évre nyúlik vissza a borkészítés hagyománya. Ez nem véletlen, hiszen a rengeteg napsütés és a csekély esőzés kivételesen jó minőségű szőlőt eredményez, melyet főként könnyed, gyümölcsös rosé borok előállításához használnak fel. A mintegy 26 000 hektáron elterülő provence-i borvidék bizony látványnak sem utolsó.

Elő a fürdőruhával: irány a Francia Riviéra!

Ha már Provence, akkor érdemes egy kicsit lentebb merészkedni a Francia Riviérára (Côte d’Azur vagyis Azúr-part), mely kristálytiszta, türkizkék vizével és remekül kiépített strandjaival igazi feltöltődést kínál. Homokos mediterrán partvidék vagy finom kavicsos plázs – a 120 km hosszú szakaszon mindkettőt megtalálja!

Franciaország – Programajánló Provence-ba utazóknak:

  • Nézze meg Európa legnagyobb gótikus épületét, a Pápai Palotát (Avignon)
  • Sziklamászás, vagy kajakozás a Verdon-kanyonban
  • Hangulatos bisztrók és romantikus óváros: fedezze fel Nizzát
  • Ismerkedjen meg a parfümgyártás történetével és kulisszatitkaival (Grasse, Nemzetközi Parfümmúzeum)

A Tizi Travel nem egy hagyományos utazási iroda…

Egyéni tárlatvezetés? Romantikus szállás távol az emberektől? Vagy a legjobb éttermek felkutatása? Velünk minden kívánsága teljesülhet!

Ha Franciaországba, vagy más szép helyre akar utazni, lépjen velünk kapcsolatba valamelyik ikonra kattintva, telefonon, e-mailben, vagy töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat.Hírlevelünkre iratkozzon föl honlapunkon, ITT.

No Comments

Post A Comment