MEXIKÓVÁROS – NYÜZSGŐ, MÉGIS BARÁTSÁGOS

MEXIKÓVÁROS – NYÜZSGŐ, MÉGIS BARÁTSÁGOS

MEXIKÓ – VIBRÁLÓ, SOKSZÍNŰ, IZGALMAS ÉS KÜLÖNC

Fehér homokos strandok, epikus hegyek és vulkánok, érintetlen dzsungelek és titokzatos ókori romvárosok. Mexikó vibráló, sokszínű, izgalmas és különc. Mindenféle túlzás nélkül kijelenthető, hogy a világ egyik legérdekesebb országáról van szó.

Mexikóváros – nyüzsgő, mégis barátságos

A világ egyik legnagyobb városát az aztékok alapították a 14. században, Tenochtitlan romjain. Gazdag kultúrája és lenyűgöző történelme kiváló nyaralóhellyé teszi. Habár a világ egyik legnagyobb városáról van szó, mégsem érzi magát idegennek vagy elveszettnek az utazó.

Hírlevelünkre iratkozzon föl honlapunkon, ITT. Beszéljük meg a részleteket! Keressen bennünket az ikonokra kattintva telefonon, e-mailben, ajánlatkérő nyomtatvány kitöltésével.

Múzeumok minden mennyiségben

Itt több múzeum található, mint a világ bármely más városában.  A népszerű Museo Nacional de Antropología (Mexikói Nemzeti Régészeti Múzeum) a spanyol hódítás előtti idők művészetének egyik legfontosabb gyűjteményét őrzi. A Frida Kahlo Múzeumban (Kék Ház) – mely korábban a két híres művész, Diego Rivera és felesége, Frida Kahlo otthona volt – nemcsak festmények, hanem ruhák és különböző személyes tárgyak is kiállításra kerülnek.

Zocalo, a város szíve, történelmi és kulturális központja

A város főtere, egyik oldalán katedrálissal, másik oldalán a Nemzeti Palotával. Az ország első alkotmányát 1813-ban ezen a helyen hirdették ki.  A Plaza de la Constitucion, más néven Zocalo a világ legnagyobb közösségi tere, mely számos koncertnek, fesztiválnak, felvonulásnak és egyéb rendezvénynek adott már otthont.

Xochimilco, Mexikó Velencéje

A kisvárosi hangulatot árasztó negyed kiváló úti cél, ha néhány órára eltávolodna a főváros nyüzsgésétől. Díszes, élénk színű, gondolaszerű csónakokon (trajinera) utazva csodálhatja meg a gyönyörű mesterséges szigeteket (úszó kertek), akár egy teljes mariachi zenekar társaságában. Ha elkerülné a tömeget, inkább valamelyik hétköznapra időzítse a xochimilcói kiruccanást .

Mexikóváros – Programajánló:

  • Barangolás a La Condesa negyedben – térjen be egy hangulatos kávézóba vagy étterembe
  • Guadalupei bazilika – látogasson el a világ egyik leghíresebb zarándokhelyére
  • Soumaya Múzeum – ha csak egyetlen múzeumot szeretne megnézni, ez legyen az!
  • Ha szuvenírt keres, több kézműves piacon is találhat magadának kincseket (szerintünk a legjobbak: Mercado de San Juan és El Bazar Sabado)

Szeretne mindent megtenni a tökéletes vakáció érdekében?

Nincs más dolga , mint a Tizi Travelre bízni magát!

Hírlevelünkre iratkozzon föl honlapunkon, ITT.  Beszéljük meg a részleteket! Keressen bennünket az ikonokra kattintva telefonon, e-mailben, ajánlatkérő nyomtatvány kitöltésével.

No Comments

Post A Comment