MEXIKÓ – VIBRÁLÓ, SOKSZÍNŰ, IZGALMAS ÉS KÜLÖNC

MEXIKÓ – VIBRÁLÓ, SOKSZÍNŰ, IZGALMAS ÉS KÜLÖNC

MEXIKÓ – VIBRÁLÓ, SOKSZÍNŰ, IZGALMAS ÉS KÜLÖNC

Fehér homokos strandok, epikus hegyek és vulkánok, érintetlen dzsungelek és titokzatos ókori romvárosok. Mexikó vibráló, sokszínű, izgalmas és különc. Mindenféle túlzás nélkül kijelenthető, hogy a világ egyik legérdekesebb országáról van szó.

5 ok Mexikó meglátogatására

#1 Misztikus maja kultúra

Az ősi maják jócskán megelőzték korukat: fenséges templomokat, piramisokat, előremutató mezőgazdasági rendszereket és hihetetlenül fejlett infrastruktúrákat építettek. A Chichén Itzá névre hallgató romváros a leghíresebb egész Mexikóban, de Uxmalban, Palenque-ben, Cobában és Tulumban is felfedezhetjük a misztikus maja kultúra titkait.

#2 Idilli strandok

Mexikó közel 1000 km-es, álomszép tengerparttal rendelkezik, nyugatról a Csendes-óceánnal, keletről pedig a Mexikói-öböllel és a Karib-tengerrel határos. Szereted a szörfözést? Oaxaca és a déli partvonal a legjobb választás! Olyan tengerpartot keresel, akár egy megelevenedett képeslap? Irány Cancún vagy Puerto Vallarta!

#3 Ezerarcú művészet

A mexikói művészet a klasszikus stílus és a modern népművészet harsány, színpompás egyvelege. Olyan hatások formálták és tették egyedivé, mint a maja és azték ősi civilizációk, a spanyol gyarmatosítás és később a forradalom. Frida Kahlo elképesztő festményeit például valószínűleg senkinek sem kell bemutatni…

Egy ziccerektől mentes, biztonságos álomutazás megtervezése amellett, hogy hosszú hetekig vagy hónapokig eltarthat, egyáltalán nem egyszerű feladat.
Mi már felfedeztük helyetted a legjobb szállásokat és programokat! Igényeidnek és pénztárcádnak megfelelően állítjuk össze és szervezzük meg személyre szabott vakációdat.
Beszéljük meg a részleteket! Keressen bennünket az ikonokra kattintva telefonon, e-mailben, ajánlatkérő nyomtatvány kitöltésével. Hírlevelünkre iratkozzon föl honlapunkon, ITT.

#4 Taco, quesadilla, burrito

Nem véletlen, hogy a mexikói konyha 2010-ben az UNESCO Világörökség részévé vált. Itt leginkább a csípős és fűszeres street food a meghatározó. Ha ebben az országban jársz, érdemes ellátogatnod egy taqueríába, ahol pillanatok alatt elkészül a tradicionális taco, quesadilla vagy burrito, és még rengeteg, kevésbé ismert ételkülönlegességet is megkóstolhatsz.

#5 Diá de los Muertos (Mexikói halottak napja)

A  Día de los Muertosra minden év november első két napján kerül sor, amikor Mexikó-szerte összegyűlnek az emberek, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikről, kissé kigúgyolva a halált. A 2015-ös James Bond film nyitójelenetében feltűnő, bizarr maskarákkal és tánccal fűszerezett jelmezes felvonulást Neked is látnod kell élőben!

Mexikó – Programajánló:

  • Látogass el a rejtélyes teotihuacani piramisokhoz
  • Túra a Sierra Norte hegységben
  • Vonatozás a Réz-kanyonban (Chihuahua al Pacifico vasút)
  • Szürcsölj el egy isteni koktélt a homokos tengerparton
  • Hallgass meg élőben egy mariachi zenekart
  • Kóstold meg a világ legjobb tequiláját és mezcalját (velünk akár egy food/drink touron is részt vehetsz)
Egyetlen percig sem kell  aggódni, mi ismerjük a legbiztonságosabb helyeket és a legjobb programokat. Nem csupán egy szimpla utazást, hanem valódi élményeket kap tőlünk!
Beszéljük meg a részleteket! Keressen bennünket az ikonokra kattintva telefonon, e-mailben, ajánlatkérő nyomtatvány kitöltésével. Hírlevelünkre iratkozzon föl honlapunkon, ITT.
 
No Comments

Post A Comment