Sancti Spiritus Kuba

AMIT KUBÁBAN ÉRDEMES MEGNÉZNI A TENGERPARTOK MELLETT

Amit Kubában megnézni érdemes a tengerparton kívül

Havanna egy kubai utazás a természetes kiindulópontja, ahol máris ízelítőt kapunk Kuba varázsából, a gazdag gyarmati múltból. Ott vannak az 50-s évek amerikai autói, a 8 km-es tengerparti sétány, Malencon, Havanna helyenként fölújított, helyenként még omladozó régi épületei. Vagy Hemingway bárja, ahol daiquiri várta, múzeumai, óvárosbeli hangulatos séták. Havanna varázsához hozzátartozik lakónak barátságossága,  – amit persze Kuba szerte tapasztalhatunk – de itt mégis különleges módon hat ránk. Négy nap is gyorsan elszáll, miközben élvezzük a város szépségeit, vagy fölkeresünk egy kubai szivar üzemet.

Havanna Capitolium
Havanna
Havanna székesegyház
Havanna Floridita bár

Havanna utáni állomásokon érdemes mindenütt egy-két éjszakát eltölteni. Kezdhetjük rögtön a változatosságképpen Vinales tartománnyal, Havanna közelében. Ez a vidék Kuba talán legszebb tája és egy része  a Világörökség része. Itt bőven van lehetőség kirándulni, lovagolni,  megismerkedni a kubai dohány és cukornád termesztésének  alapjaival ami a kubai rum alapanyaga.

Kubai szivar
Kuba Vinales -völgy

Ha inkább Kuba múltja iránt érdeklődünk , akkor Santa Clara felé vegyük az irányt, ami mintegy három órányira van Havannától. 1958-ban itt kezdődött Fidel Castro fölkelése egy páncélvonat fölrobbantásával, aminek ma múzeum állít emléket. A városban Che Guevara emlékével is többfelé találkozunk. Ha hangulatosan akarjuk fölfedezni Santa Clarat, béreljünk egy lovaskocsit.

Santa Clara Che Guevara

A kubai utazás következő állomás lehet Trinidad. Útközben azért álljunk még meg Cienfuegos-ban, ami egy régi, franciás hatású város –francia menekültek alapították- ,  egy szépséges öböl partján.

Trinidad bájos váro,s ahol most is hallhatjuk a lópatkók csattogását a régi spanyol gyarmati épületek között. A város nagyrésze keveset változott XIX századi fénykora óta, így képet kaphatunk a régi Kuba hangulatából. A kis főtér az egyik legbájosabb Kubában, nem véletlenül a Világörökség része. Itt nem csak jó éttermeket, bárokat találunk itt, de egy kilátótornyot is, ahonnan jó belátható egész Trinidad. Ha kedvünk van, megismerkedhetünk a Kuba  hitvilágával, mind a keresztény, mind a vudus vonallal. Trinidad másik vonzereje a Playa Ancon, a déli rész talán legszebb partszakasza. Az tiszta,  kellemesen meleg víz, a szép öböl mind arra csábítanak, hogy eltöltsünk itt pár órát. Ráadásul, ebédünket, italainkat a pincérek a nyugágyunkhoz  is hozzák.  

Ha tetszett az írás, ossza meg ismerőseivel, akik szoktak utazni. 

Trinidad Playa Ancon, Kuba

Kubai utazás utolsó állomásának Sancti Spiritust ajánljuk. Sokan úgy tartják, hogy olyan hangulatos, mint Tinidad, de sokkal kevesebb turistával. Trinidad és Sancti Spiritus környéke is fölfedezésre érdemes. A hegyek koszorúzta tájon egymást váltják lovasok, szekerek, cukornádültetvények, és más termőföldek.

Aki pedig a tengerparti fürdéssel akarja kiegészíteni kubai utazását, akkor az egyik legjobb és legkézenfekvőbb választás a világhírű, hosszú Varadero tengerpartot, vagy valamelyik csodás sziget, például Cayo Coco, Cayo Blanco.

Cayo Guillermo, Kuba
Cayo Coco, Kuba
Cayo Blanco Kuba

Ha Kubába, vagy más szép helyre akar utazni, lépjen velünk kapcsolatba valamelyik ikonra kattintva, telefonon, e-mailben, vagy töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat.Hírlevelünkre iratkozzon föl honlapunkon, ITT.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.