6 VARÁZSLATOS GÖRÖG SZIGET

6 VARÁZSLATOS GÖRÖG SZIGET

Görögország több mint 200 szigettel várja a külföldieket. Ezek közül mutatunk be most hatot.

Szantorini

Párok, nászutasok különösen szeretik a fehér házak, kék kupolás templomok és a föltéruló látvány miatt. A tűzhányó tevékenysége nyomán ma színes, vörös fehér, szürke fekete földrétegek váltakoznak hatalmas sziklákkal. És ráadásul válogathatunk fekete, vagy vörös homokos strandok között.  Sétálhatunk Oia, vagy Thira fehérre meszelt házai között, közben gyönyörködhetünk az épületek között föl-fölvillanó tenger, vagy az elárasztott kráter látványában. A legszebb látványban akkor van részünk, ha hajóval érkezünk és ámulhatunk a magas függőleges, és színes falak tetején sorakozó hófehér házak szépségében.

Mykonos

Mykonos az Égei-tenger egyik gyöngyszeme. Ma már nem csak szépsége jó strandja miatt keresik föl, hanem messze földön híres éjszakai élete, partik és szórakozási lehetőségek miatt is. Az utóbbi években- még a COVID járvány előtt- Mykonos a világhírességek nyaralóhelye is lett. Ha nincs is annyi pénzünk, mint egy amerikai a szupermodellnek, vagy a leggazdagabb labdarúgónak. Mivel most nem nagy területről van szó, akár kerékpár nyergébe pattanva is fölfedezhetjük Mykonos szigetét, hangulatos halászfalvait. Ha elfáradtunk a kerékpározásban, a vagy a virágdíszes udvarok nézegetésében, telepedjünk le a szélmalmok közelében, és onnan élvezzük a naplemente varázsát.

Ha Görögországba, vagy más szép helyre akar utazni, lépjen velünk kapcsolatba valamelyik ikonra kattintva, telefonon, e-mailben, vagy töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat. Hírlevelünkre iratkozzon föl honlapunkon, ITT.

Naxos

Naxos messze nem olyan híres, mint Mykonos, Santorini. Így remek hely például gyermekes családoknak kalandkeresőknek, ha nyugalmasabb helyet, sekély vizet keresnek kisgyereknek. Ez még nem minden, hanem fehér homokos strandok, magas helyek, zöld völgyek is várják a turistákat. Szóval, ítt még láthatunk egy darab Görögországot tömegturizmus nélkül, és nem csak strandolás vár ránk, hanem változatosság kedvéért túrázhatunk is. Érdemes minél több strandot kipróbálnunk. A családosoknak ajánljuk például Agios Prokopios-t és Agia Anna között, a kite-sokat, vagy széllovasokat, sportkedvelőket  pedig Mikri Vigla, vagy Plaka várja.

Zakyntos

Zakynthos a Jón-tenger egyik ékköve, amit már Homérosz ideje óta csodálnak. A legtöbb szigettől eltérően meglehetősen zöld hegyeit erők borítják . A parton látványos strandok, türkiz tenger, szépséges környezet várja a turistákat.

Bár a Zakynthos városa is érdekes, a vár, Szt. Márk tér, a sziget más részeit is érdemes fölkeresni. Ott vannak a kisebb települések, Kalamaki, Porto Zoro, a legszebb strandok a képek gyakran szereplő Navigo a hajóronccsal, Porto Limnionas, Xigia a víz alatti hőforrásokkal. Ha kocsit, vagy robogót bérelünk, könnyen bejárhatjuk a sziget partjait, belsejét. Sétálhatunk az ódon kőházak között, megnézhetjük a kisebb- nagyobb templomokat, kolostorokat, élvezhetjük a jellegzetes görög táj látványát. A legszebb kilátás Stranis-hegyről nyílik.

Milos

Milos a Kikládok legszebb kis szigete, egy igazi rejtőzködő gyémánt. Ha ide látogathatunk, vagy hetven(!!) remek strand közül válogathatunk, amelyek a változatos parton bújnak meg. Köztük sziklás szakaszok,  halászfalvak váltogatják egymást. Ha Milos lesz az uticélunk, itt is része leszünk a görög legendáknak. Itt találták meg a Louvre egyik legismertebb kincsét, a Milói Vénusz szobrot. A jelenben bárok, hangulatos éttermek hegyek,  kis barlangok, változatos vidék, és persze szép remek strandok Sarakinikotól Papafragas-ig várnak bennünket.  Igazi különlegesség az ásványokban gazdag hőforrások, amelyekben meg is mártózhatunk.

Skyathos

Mammia mia! Skiathoson és a közeli Skopelos-on forgatták a világsikerű filmet. Skiathos Szporadok legkisebbike, kifejezetten családbarát hely. Remek strandok, hangulatos kis városok, látványos hegyek várnak itt bennünket. Skiathos város színes kikötője mett sok étteremmel, pár stranddal büszkélkedhet. A legismertebb strand délen van, a Koukounaries. Ha a másik híres helyet, Elia strandot keressük föl, már az odavezető út is egy élmény, mert az mediterrán fenyők között kanyarogva vezet el bennünket a partra. Sokfelé botolhatunk hangulatos éttermekbe, kis vendéglőbe. Hacsak tehetjük, térjünk be egyikbe, megkóstolni a helyi ételeket, borokat.

Ha Görögországba, vagy más szép helyre akar utazni, lépjen velünk kapcsolatba valamelyik ikonra kattintva, telefonon, e-mailben, vagy töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat. Hírlevelünkre iratkozzon föl honlapunkon, ITT.

No Comments

Post A Comment